Dobrodošli na prenovljeni strani AL-MEDICO d.o.o.
Dobrodošli na prenovljeni strani AL-MEDICO d.o.o.
Naročanje

Naročanje

Stopite v stik z nami in se naročite na pregled preko telefona, elektronske pošte ali spletnega obrazca


Specialistka interne medicine

Dr. sc. Alenka Urbančič, dr. med.

Specialistka interne medicine

Sem specialistka interne medicine z dolgoletnimi izkušnjami kliničnega, raziskovalnega in edukacijskega dela s področij interne medicine, nefrologije, ultrazvočne in dopplerske diagnostike trebuha, ledvic, sečil in ožilja.

Kot mlada specializantka interne medicine sem se po končanem študiju na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani za kratek čas zaposlila v SB Novo mesto. V mladem in zagnanem kolektivu sem nabirala prve in dragocene izkušnje s širokega področja interne medicine. Pestro, dinamično in raznoliko delo me je zelo privlačilo in povsem prevzelo. Kot mlada raziskovalka na Nefrološki kliniki UKC Ljubljana sem ob kliničnem delu nadaljevala študij- magisterij, specializacija, doktorat. lzkušnje so bile nepopisne in neponovljive! Uživala sem in dozorela v izkušeno internistko nefrologinjo.

A številna dežurstva in turnusi na nefrološki kliniki, internistični prvi pomoči, nenehno hitenje in stres so me po 17-ih letih pripeljali do točke, ko se je bilo potrebno odločiti za spremembo, ker telo takega tempa ni več preneslo in me ni več ubogalo. Zaprosila sem in dobila koncesijo za opravljanje ambulantne specialistične dejavnosti s področja interne medicine – nefrologije z ultrazvokom. Odločitev ni bila lahka, a po nekaj letih dela v normalnejših razmerah (prespane noči doma, prosti vikendi in prazniki, dopust, ko sem ga potrebovala) se mi je povrnila moč in zdravje v telo.

Delo

Na nefrološkem oddelku UKC Ljubljana sem opravljala redno delo na dializnem oddelku v UKC, na hospitalnem oddelku, v nefrološki ambulanti, transplantacijski ambulanti, na peritonealni dializi. Vključena sem bila v turnusno delo na dializnem oddelku, v dežurno službo na nefrološki kliniki in na Internistični prvi pomoči. Obenem sem pridobivala veščine in spretnosti, ki sem jih ob tem potrebovala – dobro mi je šlo vstavljanje centralnih venskih katetrov za dializo (femoralnih, subklavijskih, jugularnih), naučila sem se delati ledvične biopsije pod UZ kontrolo na lastnih in presajenih ledvicah. Veliko sem asistirala pri operacijah vseh vrst AV fistul in se jih tudi sama naučila konstruirati. Naučila sem se ultrazvočne diagnostike s področja nefrologije, dialize in transplantacije in si tako od leta 1991 nabirala izkušnje s tega področja.

Ob kliničnem delu sem dejavno sodelovala pri raziskovalnem delu klinike in predstavljala svoja dela na domačih in mednarodnih strokovnih srečanjih. Poleg kliničnega in raziskovalnega dela sem bila asistentka na Medicinski fakulteti v Ljubljani za interno propedevtiko. Z velikim veseljem sem študentom medicine predajala znanje in izkušnje kliničnega pregleda in anamneze za uspešno diagnostiko in jih uvajala v klinično delo. Prav tako pa predajala specialna znanja s področja nefrologije, dialize in transplantacije številnim specializantom v času kroženja na Nefrološki kliniki.

Izobrazba

Izobrazba
Medicinska fakulteta - Univerza v Ljubljani
Področja dela
Interna medicina, nefrologija, ultrazvočne preiskave
Leto izkušenj
20 let

Zanimivosti